2024. május 23. - Dezső
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

Szétesik Pálinkás József törpepártja

Az alapító tag Stelli-Kis Sándor szerint Pálinkás pártjának "nem sikerült maradandó és meghatározó szerepet betöltenie a politikai életben".


 
Interjút adott a Hírklikknek az ÚVNP egyik alapítója és egykori elnökségi tagja, Stelli-Kis Sándor. Mint mondta, Pálinkás pártjával az volt a gond, hogy "csak egy dologra koncentráltunk, arra, hogy részt vegyünk az előválasztásokon, ahelyett, hogy egy szerves építkezésbe fogtunk volna".

Az ellenzéki pártok összezárása és kiszorítása, illetve az előválasztások szabályai és feltételei egész egyszerűen kijelölték az ÚVNP bukását" – fogalmazott az ügyvéd, hozzátéve, hogy "rossz és elhibázott stratégia volt", hogy a párt kizárólag az előválasztásra koncentrált.

Mint az interjúban fogalmazott, távozása oka a párt "egyértelmű kudarca, ami nem más, mint az, hogy nem indulhat a választásokon. Inkább egy kártyaklubra, vagy politikai elemző csoportra hasonlítható, mintsem egy pártra".

Gattyánhoz igazolás

Stelli-Kis Sándor Gattyán mozgalmában szimpatikusnak tartja, hogy "önerőből tettek le valamit az asztalra". Az ügyvéd úgy fogalmaz, "meghallgattam az elképzeléseiket, végül pedig magam is megtapasztaltam azt a mérhetetlen professzionalizmust, pontosságot, gyorsaságot, hatékonyságot, amelyet sehol addig nem tapasztaltam".

Azt is elárulta: Budapest 13-as számú választókerületében fog indulni.

Forrás: Bennfentes.net

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató