2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Testi sértéssel vádolnak egy bécsi nőt, amiért megvédte magát egy erőszakoló migránstól

A szíriai migráns a saját lakóházában próbálta megerőszakolni a nőt, aki önvédelemből többször megszúrta a támadót. Az ügyészség testi sértés miatt emelt vádat a nő ellen.

A nőt múlt hét kedden nem sokkal éjfél előtt támadták meg, amikor bement a Meidling kerületi Schönbrunner Strassén található lakóházába.

A Kronen Zeitung osztrák lap értesülései szerint a támadó megragadta az áldozatot és a földre lökte, azonban a nemi erőszak kísérlete drámai fordulatot vett: a nőnek sikerült egy kést kihúznia a táskájából. Többször megszúrta vele támadóját, mígnem az elengedte áldozatát, megragadta a táskáját és súlyosan megsérülve elrohant. Az elkövetőt a rendőrség rövid idővel később egy közeli metróállomáson vágott és szúrt sebekkel fedezte fel, majd kórházba szállította

– írja a Remix News.



A bécsi rendőrség három nappal késleltette az eset nyilvánosságra hozatalát és csak azután árult el részleteket, hogy a sajtóorgánumok kérdezősködni kezdtek, ezért sokan úgy vélik,

hogy a hatóságok szándékosan próbálták meg elhallgatni az esetet.

Az ügyészség ezt követően testi sértés miatt emelt vádat a nő ellen, annak ellenére, hogy a nő csupán önvédelmet alkalmazott.

Nem ez volt az első ehhez hasonlóan igazságtalan eset Ausztriában. Ahogy arról a Summit news már múlt hónapban már beszámolt, egy afgán migráns Ausztriában megerőszakolt, majd megfojtott egy 13 éves lányt, ezután Angliába menekült, ahol menedékjogot kapott, és az adófizetők költségén elszállásolták.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató