2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Az Orbán-kormány korruptsága miatt akár 15 ezer milliárd forint kifizetését is visszatarthatja az Unió

„Ahol nincs kiszámíthatóság, ahol nincs jogbiztonság, ott nemhogy a külföldiek, de még a magyarok sem fektetnek be a gazdaságba, nem jönnek létre jól fizető, stabil, fenntartható munkahelyek, ott elszegényedik a lakosság és elnéptelenedik az ország” – tette egyértelmű álláspontját Márki-Zay, majd felidézte az Európai Unió Bíróságának szerdai döntését, mely jóváhagyta a jogállamisági mechanizmus, illetve ez ítélet nyomán várhatóan a magyar kormánnyal szemben meginduló eljárás esetleges következményeit. Úgy fogalmazott:

„az Orbán-kormány korruptsága miatt akár 15 ezer milliárd forint kifizetését is visszatarthatja az Unió.”

Márki-Zay szerint ezt. pénzt megkaphatnánk, de nem fogjuk, ameddig az európai adófizetők pénzéből Mészáros Lőrinc és „az OLAF által lopáson ért” Tiborcz István gazdagodnak. Ez az a hiányzó pénz, ami esélyt adna a bajba jutottaknak és lehetőséget egy fenntarthatóbb, igazságosabb ország megteremtésére, mondta, hozzátéve:

„bírósági döntés arról szólt, hogy Magyarország nem jut ehhez a pénzhez, amíg miniszterelnöke tolvaj. Ezen egy módon lehet segíteni. Kormányváltással. Ha Orbánék mennek, a tizenötezer milliárd forint jön. Április 3-án erről is döntünk!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató