2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Makizaj évtizedértékelője: százezrek látták meg bennem a reményt

Ha nehezen is, de ma színpadra lép a messiás. 

Ma 16 órától megtartja beszédét Makizaj, amit portálunk természetesen élőben közvetít. Kapcsoljuk a képet és a hangot, reméljük nem holnap lesz, és valóban sikerül.

Az élő videó alatt, írásos összefoglalóval jelentkezünk. Év-, sőt évtized-értékelőt ígért – noha a dátumokkal volt némi zavarban – Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt, amelyben az összefogó hat párt és az általa képviselt civilek elmúlt évtizedének legfőbb problémaköreiről, valamint az esetleges kormányváltás legfontosabb célkitűzéseiről kíván számot adni. A rendezvényt országértékelőnek és az ellenzéki szövetség célkitűzéseit ismertető, nagy rendezvénynek harangozták be.

Márki-Zay Péter rendezvényén a jelenleg legtámogatotabb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció színeiben Dobrev Klára volt miniszterelnök-jelölt, a Momentum részéről Donáth Anna pártelnök, az MSZP-ből Kunhalmi Ágnes társelnök, az LMP részéről Kánász-Nagy Máté társelnök, a Párbeszédből Karácsony Gergely társelnök, Budapest főpolgármestere, és a Jobbiktól Jakab Péter elnök szólal fel.

Szöveges összefoglalónk - élő tudósítás 

 

Makizaj: Fidesz, Fidesz, Fidesz, Orbán és Fidesz


 
Márki-Zay szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán „saját párttársait is megalázva gyűlöletet szít homoszexuális honfitársaink ellen”. Politikai ellenfeleit olyan vádakkal próbálja lejáratni, amiket a valóságban csak a Fidesz követett el. Mindeközben az ország nem előre
ment, hanem lefelé, szinte minden tekintetben: korrupció, halálozás, szegénység. Márki-Zay szerint a Fidesz és Orbán Viktor vállalhatatlan lett azokra számára.

„Ki kell mondanunk: tisztességes, keresztény, konzervatív

ember nem szavazhat tiszta lelkiismerettel a Fideszre.”
Az ország helyzete nagyon más, mint ahogy Orbán leírta az évértékelőjében: kifosztott a gazdaság, tönkre ment az oktatás, az egészségügy, az ország megítélése.

Márki-Zay megemlékezett a járvány 43 ezer magyar halálos áldozatáról, ő is sokakat gyászol, több ismerőse halt bele a vírusba. Felrótta Orbánnak, hogy ezt elmulasztotta saját beszédében.

Magyarországon milliók elől zárták el a felemelkedés lehetőségét, ez az Orbán-rendszer lényege.

A Szájerek, Borkaik, és Kaleták beteges világát kell leváltani április 3-án

„Akinek nincs semmije, az annyit is ér” – mondta ki egy őszinte pillanatában Lázár János, idézte fel Márki-Zay. A miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesz felső köre azokból áll, akik teljesítmény helyett párthűséggel jutnak előre, és megvetik, lenézik azokat, akik munkával és szorgalommal próbálnak egyről a kettőre jutni. Akik írják a törvényeket, ám azok rájuk nem vonatkoznak, tette hozzá, kijelente:

ez a Szájerek, Borkaik, és Kaleták beteges világa. Ezt a világot kell nekünk leváltani április 3-án.

Makizaj: A történelemben nem először bizonyosodott be, hogy aki bármit megtehet, az bármit meg is tesz

Mielőtt közös hazánk, Magyarország mai helyzetét értékelnénk, hadd mondjam el Önöknek, hogy hétgyermekes, keresztény, jobboldali, konzervatív édesapaként egyike vagyok annak a 2 millió 700 ezer magyar választópolgárnak, akik 12 évvel ezelőtt bizalmat szavaztak Orbán Viktornak – mondta országértékelője kezdetén a miniszterelnök-jelölt. Márki-Zay Péter azt mondta, bízott abban, hogy

a megszerzett kétharmados felhatalmazással élni fog, és nem visszaélni.

Hogy vezetésével egy fejlődő, nyugodt és békés országban élhet majd a magyar nemzet. Márki-Zay Péter szerint Orbán háromszor kapott kétharmados felhatalmazást a választóktól, bármit megtehetett és ez egy páratlan politikai lehetőség egy tisztességes politikus számára.

„Bármit elérhet, bármit megvalósíthat a haza érdekében. A tőlünk kapott hatalommal és az Uniótól kapott több tízezer milliárdos forrással, ha Ausztriát nem is, de sok más országot utolérhettünk volna, gazdasági fejlettségben és politikai kultúrában visszaszerezve elsőbbségünket a régióban.”

– mondta, hozzátéve, a történelemben nem először bizonyosodott be, hogy aki bármit megtehet, az bármit meg is tesz.

Makizaj a színpadon

Fellépett a színpadra a messiás. A sok ökör ujjong és tapsol. Most úgy kezdte 7 gyereke van és keresztény.

Dobrev: Én leszek a legerősebb fogaskerék, a legstabilabb láncszem

Dobrev Klára szerint pár ezer szavazaton múlhat a választás, és ezt a Fidesz is érzi. Az elmúlt években lejárató kampányokkal, karaktergyilkosságokkal próbálták elhallgattatni a szabad hangokat, ennek ellenére az ellenzék erősebb, mint valaha. Készek mindenkivel együtt dolgozni, aki egy európai, tisztességes Magyarországért küzd. Egy valamiben értenek egyet az ellenzéki összefogás pártjai, hogy szabad, tisztességes, demokrata Magyarországot akarnak. Le tudnak ülni, akkor is ha nem mindenben értenek egyet, képesek a kompromisszumra, ezt a Fidesz nem tudta megtanulni. Az ellenzék tudja egyesíteni a politikai által szétszakított családokat. A DK partner lesz abban, hogy Márki-Zay Péter vezetésével legyőzzék Orbánt.

Dobrev azt mondta: ő lesz a legerősebb fogaskerék, a legstabilabb láncszem ebben a küzdelemben.

Jakab: Hitet teszek az egység mellett

A 2018-asok elkövettek egy nagyon súlyos hibát: azt gondolták, hogy egyedül is menni fog. Kétharmad lett belőle. Mert csak együtt sikerülhet – kezdte Jákob. A Jobbik elnöke azt mondta, azért vesz részt a rendezvényen, hogy hitet tegyen az egység mellett, mert mindenkinek tudnia kell, hogy csak együtt sikerülhet.

Donáth: Magyarok millióinak fordult sokkal rosszabbra a sorsa

Donáth Anna, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedben magyarok millióinak fordult sokkal rosszabbra a sorsa, ma már alig van olyan család, amelynek ne lennének súlyos megélhetési gondjai. A kormány célja, hogy hosszú időre konzerválja ezt a kiszolgáltatottságot, miközben egy olyan új kiváltságos elitet teremtettek, amely megengedheti magának, hogy a gyerekeit külföldi magániskolákban taníttassa, vagy magánegészségügyben gyógyuljon.

Karácsony - Vadhajtások.hu

Gyorsan rápillantottunk Budapest első embere Facebook-oldalára. Az a nagy helyzet, hogy elköltött közel 100 milliót a Facebookra, a Vadhajtások TV-n mégis többen nézik az élő közvetítést, mint a több százezresre duzzasztott főpolgármesteri oldalon. Köszönjük. Ez igazán megalázó neki.

Kunhalmi: Ez nem csak baloldali humbug

Az MSZP társelnöke szerint a zöldet a piros követi, és a színes koalíció nem a zagyvaságot, hanem a teljes társadalmi összefogás lehetőségét teremti meg, és ez egy hosszútávú cél. Kunhalmi szerint ennek a színes szövetségnek a társadalmi különbségek és ellentétek feloldása, sőt, az ezekkel való felszámolás, avagy az ezekkel való tartós leszámolás kell, hogy a célja legyen.

Kunhalmi szerint nem igaz, hogy a NER gazdasági értelemben legalább siker, valójában az objektív adatok az elmúlt 12 évet figyelembe véve lényegi romlást, rombolást és annak súlyos veszélyeket és kockázatokat rejtő hatásait mutatják. Az MSZP társelnöke éppen ezért sürgetőnek nevezte a változás, és a tartós, hathatós változás kényszerét, amihez nemcsak maguknak, hanem Márki-Zay Péternek is sok erőt és kitartást kívánt.

Kanász: Magyarország igazságtalan és fenntarthatatlan ország lett

A budapesti főpolgármester után Kánász-Nagy Máté, az LMP társelnöke következett. Magyarország igazságtalan és fenntarthatatlan ország lett, mert csak egy kiváltságos réteg gyarapodott, holott elég tehetős lenne ahhoz, hogy minden állampolgára számára biztosítsa a megélhetést, mondta. A szegények egyre szegényebbek lettek, a gazdagok pedig egyre gazdagabbak. Mindenki vesztese annak, ha nőnek a társadalmi különbségek, még azok is, akik most győztesnek érzik magukat.

Az LMP társelnöke szerint a Fidesz legnagyobb baja, hogy teljesen elszakadt a valóságtól, maguk is elhitték a propagandát.

Irányváltásra van szükség, igazságosabb, zöldebb és fenntarthatóbb Magyarországot kell megteremteni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató