2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Makizaj évtizedértékelője: százezrek látták meg bennem a reményt

Ha nehezen is, de ma színpadra lép a messiás. 

Ma 16 órától megtartja beszédét Makizaj, amit portálunk természetesen élőben közvetít. Kapcsoljuk a képet és a hangot, reméljük nem holnap lesz, és valóban sikerül.

Az élő videó alatt, írásos összefoglalóval jelentkezünk. Év-, sőt évtized-értékelőt ígért – noha a dátumokkal volt némi zavarban – Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt, amelyben az összefogó hat párt és az általa képviselt civilek elmúlt évtizedének legfőbb problémaköreiről, valamint az esetleges kormányváltás legfontosabb célkitűzéseiről kíván számot adni. A rendezvényt országértékelőnek és az ellenzéki szövetség célkitűzéseit ismertető, nagy rendezvénynek harangozták be.

Márki-Zay Péter rendezvényén a jelenleg legtámogatotabb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció színeiben Dobrev Klára volt miniszterelnök-jelölt, a Momentum részéről Donáth Anna pártelnök, az MSZP-ből Kunhalmi Ágnes társelnök, az LMP részéről Kánász-Nagy Máté társelnök, a Párbeszédből Karácsony Gergely társelnök, Budapest főpolgármestere, és a Jobbiktól Jakab Péter elnök szólal fel.

Szöveges összefoglalónk - élő tudósítás 

 

Karácsony: Ez Magyarország következő miniszterelnökének első országértékelő beszéde

„44 nap sok mindenre elég. Kérdés az, hogy nekünk mire lesz az” – mondta a rendezvényt megnyitó főpolgármester. Karácsony Gergely szerint a következő 44 napnak arról kell szólnia, ami „minket, magyar embereket a legjobban érint: a családunkról, a hazánkról, a boldogulásunkról”.

Magyarországon a változás nemcsak lehetőség, hanem kényszer is

– emlékeztetett Karácsony az uniós jogállamisági mechanizmust érintő kormányzati retorikára és a valós jogállamisági aggályokra. A rendszerszintűvé vált korrupcióra, valamint a hatalmi berendezkedéssel való visszaélésre utalva Karácsony azt mondta, változásra van szüksége van az országnak. Többször kiszólt a közönséghez: maradhat-e Orbán, a felhangzó, bizonytalan NEM válasz nyomán pedig azt mondta,

most van lehetőségünk és most akarunk változtatni. (…) Találjuk meg egymást, hogy áprilisban a hatalom embereit leváltsa az emberek hatalma.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató