2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Makizaj az újságírók tényfeltáró munkájának segítését ígérte

Márki-Zay Péter arra is ígértet tett, hogy felülvizsgálják és újratárgyalják a Belgrád-Budapest vasútvonal és a Paks2 szerződéseit.

„Elszámoltatjuk a hazaárulókat, és ezentúl csak a magyar nemzeti érdekek mentén, kölcsönösen előnyös együttműködés keretében üzletelünk Kínával és Oroszországgal”

– mondta, azt is a felsorolásban említve, hogy kormányon felülvizsgálnák az illegális földszerződéseket, „a lopott pénzből vett és törvénytelenül használt földeket visszavesszük és újrapályáztatjuk, lehetőséget teremtve a biogazdaságoknak, mint amilyen a Fidesz által elpusztított Kishantos volt”.

Makizaj szerint amennyiben az ellenzék kerül kormányre, „felszabaítják a médiát az állami propaganda és a fideszes médiahatóság uralma alól”. Sőt, az ígéretcunami sajtószabadságot érintő része úgy folytatódott:

Felszámoljuk az állami pénzekből fenntartott hazugsággyárakat, a sajtó által újra ellenőrizhető lesz a hatalom, átláthatósággal segítjük az újságírók tényfeltáró munkáját. A miniszterelnök ezentúl nem menekül a sajtó elől és bátran kiáll egy tisztességes, nyílt vitára kihívójával

– fogalmazott. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor rendre elárulta nyugati, keresztény szövetségeseinket, ezért fontos kijelenteni, hogy a kormányváltás után Magyarország ismét az Európai Unió és a NATO megbízható tagja lesz, visszaszerzik szövetségesek bizalmát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató