2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizajnak habzik a szája, egyre jobban hadar

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt mondta, az oktatásba tett befektetés gyermekeink és az ország jövőjében kamatozik. Ennek ellenére az Orbán-kormány az elmúlt 12 évben megalázták a pedagógusokat, nemcsak jog- és felelősségköreiktől fosztották meg őket, de mára a tanárok nálunk keresnek a legrosszabbul az OECD országok közül, ennek következménye, hogy súlyos pedagógushiánnyal küzd Magyarország.

De nem csak gyermekeink jövőjével, emberi életekkel is játszik az Orbán-kormány, amely tizenkét éven át lezüllesztette és ténylegesen fizetőssé tette az egészségügyet
– mondta Márki-Zay. A kormányfő-jelölt szerint a mai magyar egészségügyi helyzet „az egyik leglátványosabb kudarca az Orbán-kormánynak”.

„Ma Magyarországot olyan kormány vezeti, amelyik az emberek életesélyeit rövidíti, miközben nyakló nélkül szórja a pénzt ürességtől tátongó, túlárazott stadionokra”
– fogalmazott, kiemelve: a világon egyetlen kormány sem tudott mindenkit meggyógyítani, de az is kétségtelen tény, hogy a világ 197 országából 196 jobban kezelte a járványt, mint Orbán Viktoré.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató