2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Visítanak a liberálisok: Nemcsák Károly, Szalóki Ági és Müller Péter is beszállt a választási kampányba

Menczer Tamás kaszál az agglomerációban élő híres emberek között - picsogja a HVG.

Megkezdték az aláírásgyűjtést a képviselőjelöltek, elkezdődött a kampány, ez pedig hozta magával azt a jelenséget is, hogy az egyéniben induló jelöltek megpróbálnak minél több híres embert is maguk mellé állítani. Menczer Tamás, a Fidesz Pest megye második választókerületében induló jelöltje különösen is belehúzott: az rtl.hu gyűjtése szerint mellette kampányol Nemcsák Károly, a Színház és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának felügyelőbizottsági tagja, valamint Szalóki Ági énekesnő is - visít a "független, objektív" lap.

Azt írják, hogy bár Zugló erős baloldali bástyának számított az utóbbi időben, a Fidesz most itt is erősít: Hadházy Ákos ellenfele, Szatmáry Kristóf mellett Harsányi Levente műsorvezető állt ki ugyanúgy, ahogy Decsi András világbajnok kardvívó is. Zugló másik fele viszont már másik választókerület is: ott Borbély Ádám mellett Müller Péter író, Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója, valamint Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója és Baranyi László színművész is kiállt.

 Az rtl.hu gyűjtése felsorolja, hogy kikkel kampányolnak a fideszes jelöltek, azonban az ellenzéki térfélen nincs ilyen tobzódás az egyéni jelöltek mellett az ismert emberek részéről: korábban ugyan egy mozgósító videó erejéig több lepukkant libsi színész is összeállt, ám az egyéni jelöltekért még nem mozdult meg senki.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató