2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Juszt László: Orbán a bukásra játszik

A bukott tévés a közösségi oldalán lázít.

„Orbán a bukásra játszik. A közvéleménykutatásoknak soha nem hittem. Minden kutatás eredményének megismerése előtt az a kérdésem: ki rendelte a kutatást?

Ennyit erről. Viszont az, amit a gazdasággal tesz, az számomra azt jelzi, azzal gazdasági káosszal, amit most mesterségesen állít elő, már nem ő szeretne foglalkozni. Az üzemanyag ár korlátozására és annak következményeire gondolok. Jön a tavasz. Kezdődnek, kezdődnének a földeken a munkák. Kérdés: hogyan, ha a vidéki kis kutak sorra bezárnak? Egy hektár felszántásakor az MTZ 80-as – persze függ a talaj nedvességtartalmától, a traktor állapotától, a traktor vezető szakértelmétől – 28-30 liter gázolajat »eszik meg«. Nem sokkal fogyaszt kevesebbet, ha műtrágyát szór.

Ha Orbánnak valóban a megoldás lett volna a célja, – akkor a lengyelekhez hasonlóan – az áfát csökkentette volna. De nem! Így a benzin 480 forintos árából literenként 226,19 forint folyik be az államkasszába. 102,05 forint az áfa, 120 forint a jövedéki adó, továbbá az állami készletezést is megfizettetik, ami 4 forint 15 fillér. Ezzel ez a kormány havi újabb 90 milliárd ellopható pénzhez jut, miközben százával teszi tönkre a magán kutakat, amelyek elsősorban a falvakat látják el. Ez azért is messzire visz, mert ha nem lesz üzemanyag, s elmarad a földek megművelése, az… az hova visz?”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató