2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kanalas Harris is megfenyegette Oroszországot

Bár az amerikai jóslatok ellenére az orosz invázió továbbra sem történt meg, Washington még mindig fenntartja azt az álláspontot, hogy bármikor elindulhat az Ukrajna elleni támadás. Kamala Harris amerikai alelnök szombaton az 58. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián ezért ismét megfenyegette Moszkvát és kijelentette, soha nem látott súlyosságú gazdasági büntetőintézkedésekkel válaszol az Egyesült Államok és szövetségeseinek egységes közössége, ha Oroszország ráront Ukrajnára.

Kamala Harris a világ legrangosabb biztonságpolitikai fórumán elmondta, hogy országa továbbra is nyitott az egész Európa biztonságát fenyegető orosz-ukrán konfliktus diplomáciai megoldására.

Ha viszont Oroszország ismét támadásra vetemedik Ukrajna ellen, “gyors, kemény és egységes” gazdasági szankciók következnek, amelyek Oroszország pénzügyi rendszerét és kulcsfontosságú iparágait sújtják

– figyelmeztetett. A gazdasági büntetőintézkedések mellett tovább folytatódna a NATO keleti szárnyának megerősítése is – fejtette ki az amerikai alelnök, hozzátéve, hogy a térségbe érkező katonák ugyan nem harcolnának Ukrajnában, de a NATO-tagállamok területének “minden egyes négyzetcentiméterét megvédik”.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató