2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kiválasztották a legszebb német nőt, a brazil Domitila Barrost

Domitila Barros (37) gyermekkorát egy brazil nyomornegyedben, a "Schusslinie"-ben töltötte, később utcagyerekeket tanított írni és olvasni. Most ő az új "Miss Németország"!
Barros elkötelezett a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a társadalmi igazságosság mellett. A 37 éves lány elkötelezettségének is köszönhető, hogy szombaton az Europa-Park Rustban átvehette a "Miss Németország" címet.- írja a Bild.de.

"A Föld egy kevésbé kiváltságos részén töltött gyermekkorom során első kézből láttam a fenntarthatatlan, környezetkárosító és embertelen tevékenységek hatásait. Ezért olyan fontosak számomra a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a társadalmi igazságosság értékei" - írja Barros a Miss Germany honlapján található önéletrajzában.

Barros számára meghatározó volt, hogy egy szegény negyedben nőtt fel. Szülei ott alapítottak egy utcagyerekek számára létrehozott projektet, amelyben ő már egészen fiatalon részt vett. Játékos módon, táncos és drámajátékos betétekkel tanította a gyerekeket írni és olvasni.

2000-ben Barros megkapta a "Millenniumi Álmodozó Díjat" az Egyesült Nemzetek Szervezetétől New Yorkban,- zárul a Bild cikke.

 

Norbert - Vadhajtások.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató