2023. szeptember 22. - Móric
EUR : 385.61
USD : 361.87
Időjárás ikon29°17°

Oroszok helyett egymást ütötték élő adásban az ukránok (Videó!)

Megszokhattuk, hogy a kijevi parlamentben a hevesebb politikai viták rendezésének legjobb módjaként az ököljogra tekintenek a képviselők, de a háború szélén álló országban ezúttal egy tévéműsorban mentek egymásnak az ukránok éppen azért, mert nem tudtak dűlőre jutni az aktuális helyzet értékelésében.

Elszabadultak az indulatok a Szabad szó című élő adásában, amikor egy oroszbarát politikust kérdeztek éppen. A műsorban amúgy jeles személyiségek, a volt ukrán elnök Petro Porosenko, és Arneszij Jatszenyuk volt ukrán miniszterelnök is részt vettek. A vita épp ott tartott, hogy vajon gyilkos és bűnöző-e Vlagyimir Putyin orosz elnök?

Jatszenyuk ezt a kérdést szegezte épp az oroszbarát politikusnak, Nesztor Sufricsnak, aki kitérő választ adott – azt mondta, ezt az ukrán hatóságok dolga eldönteni – amikor az egyik újságírónál, Jurij Butuzovnál elpattant a húr, és pofon vágta Sufricsot. A politikus persze felpattant, és visszaütött, komoly bunyó kerekedett a dologból, az újságíró végül földre vitte ellenfelét és fojtófogással lenn is tartotta, a személyzet és a stúdióvendégek szeme láttára.

Az összeakaszkodott ellenfeleket többször is próbálták szétválasztani, míg végül sikerült a békét helyreállítani a stúdióban. Az indulatokat magyarázza, hogy a helyzet egyre feszültebb Ukrajna és Oroszország között, az ukránok és a nyugati szövetségesek szerint Putyin nem tett le inváziós terveiről, és a katonai akció hamarosan megindul. Boris Johnson brit kormányfő például a BBC mai adásában azt jelentette ki: a második világháború óta a legnagyobb katonai összecsapás robbanhat ki Európában.

Forrás: blikk.hu;

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató