2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Tüntet a Párbeszéd a Kossuth téren, megjelent 4 fő

A párt politikusai azt kérték mindenkitől, hogy a március 16-án kezdődő sztrájkot támogassák.

Demonstráltak a Párbeszéd politikusai a Kossuth téren vasárnap a kormány múlt pénteki sztrájkrendelete ellen, mely előírja, hogy sztrájk alatt is meg kell tartani a tanórák többségét, és gyerekfelügyeletet is kell biztosítani az intézményekben.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd zuglói alpolgármestere, az ellenzék közös képviselőjelöltje azt mondta, szolidaritást vállalnak azokkal, akik a legutóbbi pedagógussztrájkban részt vettek, akik nem mertek részt venni, illetve azokkal is, akik az elmúlt időszakban polgári engedetlenség keretében az állásukat kocáztatták.

 

Jámbor András az ellenzék képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a kormány nem csinál semmit, miközben húszezer pedagógus emeli fel a hangját. Arra felhívta a figyelmét, hogy a sztrájkjogot nem először csorbította a kormány, korábban egy rendelettel a légiutaskísérőkkel is ugyanezt tette. Folyamatos, hogy a munkavállalók jogait a covidra hivatkozva csökkentik – mondta.

Tordai Bence országgyűlési képviselő azt mondta, elkötelezettek abban, hogy majd a Márki-Zay Péter vezette kormány visszaadja a jogait és a megbecsülést a tanároknak, ami megilleti őket. Emelni fogjuk a béreiket, visszaadjuk a szakmai szabadságukat és csökkentjük a terheiket – mondta Tordai.

Azt kérte a képviselő mindenkitől, hogy március 16-án, amikor elkezdődik a pedagógusok határozatlan idejű sztrájkja, támogassák a tanárokat, vállaljanak részt benne, akár úgy is, hogy nem küldik iskolába a gyereküket.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató