2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Betörték az irodáját, és lecserélték a zárat a fegyveres NAV-osok

Iványi a sajtótájékoztatón azt mondta, reggel 9-kor érkezett ki hozzájuk 30 NAV-os kolléga, többen oldalfegyverrel, azonban nem mutatták meg, hogy milyen felhatalmazás alapján végeznének náluk ellenőrzést. Iványi csak a sajtó jelenlétben nézte volna meg az erről szóló papírt, az adóhivatal munkatársai azonban ezt csak négyszemközt mutatták volna meg neki. A lelkész elmondta az ellenőröknek, hogy az épületben semmilyen dokumentumot nem őriznek, a pénzügyi papírokat és adatokat a főiskolán, az ottani számítógépeken őrzik.

Ez nem hatott semennyire a NAV-osokra, akik Iványi elmondása szerint „betörték az iroda ajtaját, lecserélték róla a zárat, és turkáltak az asztalán”.

Az adócsaló lelkésznek a NAV egy munkatársa egy adócsalási ügyet emlegetett — igaz, Iványi szerint az egész „cirkusz” a választási kampány része. Szerinte felháborító az ügy, hiszen ma is 800 embernek adtak melegételt, és működnek az egészségügyi intézményeik is, miközben nem is követtek el semmilyen adócsalást. Pontosabban, „nem mi követtünk el adócsalást”, mondta Iványi, és azt javasolta a NAV munkatársainak: „menjenek Orbánhoz, és derítsék ki, ő és a cimborái miből gazdagodtak meg”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató