2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Potocskáné: sokan félelemből nem merik felvállalni, hogy kormányváltást szeretnének

A Siófok központú Somogy megye 4-es választó-kerületében két országgyűlési képviselő indul az áprilisi választásokon. Harmadszor is nyerni szeretne Witzmann Mihály a fidesz-KDNP jelöltje, aki a térségbe érkezett támogatások mértékére a legbüszkébb. Kihívója a msolék előválasztásán nyertes, a baloldali Jobbik képviselője, Potocskáné Kőrösi Anita, aki azt mondta, hogy számára a legfontosabb a vidékfejlesztés, de olyan pályázati rendszerben, ahol nem csak a haverok nyerhetnek támogatást. 

Somogy megye négyes számú választókerületének székhelye: Siófok. 71 település, 64 és fél ezer lakója szavazhat ebben a körzetben. Ide tartozik a Balaton délkeleti partszakasza Balatonvilágostól Balatonszemesig.

A körzet jelenlegi országgyűlési képviselője a fideszes Witzmann Mihály, aki már a második ciklusát tölti és a harmadik megszerzésért indul újra áprilisban.

Kihívója a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita. Ajánlásaikat már leadták, a választási bizottság őket már jogerősen nyilvántartásba vette.

A kampányról egyébként mindkét jelölt azt mondta, hogy sokan támogatják a programját. Jakabék jelöltje szerint viszont az is biztos, hogy

a szimpatizánsok egy jó része, a munkahelyét, családtagjait féltve nem mer beszélni arról, hogy kormányváltást szeretne.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató