2022. június 29. - Pál, Péter
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

Iványi Gábor szerint a NAV tartozik az egyházának

A gyurcsányista Iványi Gábor kedd délután hosszú közleményben reagált a NAV vádjaira, miszerint "egyháza", a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az általa működtetett karitatív szervezetek évek óta nem fizetnek járulékot, ezzel hárommilliárd forint kárt okozva a költségvetésnek.

A NAV emiatt hétfőn 30 nyomozóval szállt ki az egyház Dankó utcai központjába, ahová délután Iványi Gáborral szimpatizáló ellenzéki képviselők érkeztek, benyomulva az épületbe és lökdösődésig és kiabálásig fajuló vitába bocsátkozva a NAV-osokkal.

Iványi azt írja, hogy a NAV nyomozói "bűnügyi helyszínné” nyilvánították a MET Budapest 8. kerület, Dankó u. 9., 11., 13., 15. alatti ingatlanjait, az irodákat feltörve 30 zsákba pakolták az egyház és a jótékony szervezetek iratait, de azt nem volták hajlandók elárulni, miért is vannak jelen, milyen ügyben és ki ellen nyomoznak. Végül távozáskor átadtak egy „határozatot” és egy „jegyzőkönyvet”, melyben csak általánosságokban említették, hogy az eljáráshoz joguk volt. Ebből derült ki Iványiék számára az is, hogy az eljárás már 2020 óta tart, erről korábban nem tudtak.

A NAV aztán hétfő este kiadott egy sajtóközleményt, amely szerint 2015 és 2019 között a MET-hez tartozó 14 szervezet 1300 dolgozójának bruttó munkabéréből levonták a járulékokat, de azokat nem fizették be, ezzel hárommilliárd forint kárt okozva a költségvetésnek.

"A bűncselekmény helyszínét a NAV-nak nem a MET munkahelyein kell keresnie. A NAV kiadott közleményében hárommilliárd forint be nem fizetett adóról beszél. A magyar állam velünk szemben ennek a négyszeresét halmozta fel." - írja közleményében Iványi.

A lelkész szerint nemcsak a kormány nem fizet, de a NAV is komoly összegekkel tartozik még a MET-nek és szervezeteinek.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató