2024. június 18. - Arnold, Levente
EUR : 396.04
USD : 369.89
Időjárás ikon30°20°

Makizaj is hívott lengyeleket a március 15-i "óriásgyűlésére"

Meghívta lengyel elvbarátait Budapestre, a tervezett március 15-i nagy ellenzéki tüntetésre Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Gazeta Wyborczában, a legnagyobb lengyel ellenzéki újságban megjelent cikkében – írja a Hvg.hu.

Ne csak az Orbánnak tapsoló lengyelek képviseljék az országot, „lépjünk fel együtt a szabadság és demokrácia nevében” – kéri, hozzátéve: „mi itt Magyarországon már látjuk a remény fényét az alagút végén, és kívánja, hogy az ide érkező lengyelek vigyék majd haza ezt a reményt és a győzni akarást”.

Márki-Zay Péter a cikkben a Gazeta Polska jobboldali lap által a március 15-i ünnepségre szervezett látogatásokra utal, és azt írja: ahogy az ünnepségekre a költségeket nem kímélve szervezetten szállított tömeg nem képviseli egész Magyarországot, ugyanúgy hisz benne, hogy az Orbán Viktort megtapsoló lengyelek sem képviselik az egész lengyel népet.

Márki-Zay a két nép történelmi kapcsolatainak és az elnyomónak, korruptnak minősített Orbán-rendszer leírása után megemlíti: nemrég Varsóban találkozott Donald Tuskkal, az ottani legnagyobb ellenzéki párt, a Polgári Platform elnökével, és nagy hatást tett rá az elszántsága, a demokráciáért viselt felelősségérzete. „Hasznos tanulság volt ez, lengyel barátainktól mindig szívesen tanulunk.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató