2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bill Gates szerint újabb járvány közeleg

A Microsoft társalapítója - akinek egyébként nincs egészségügyi végzettsége és semmilyen ilyen jellegű szakképzettsége - szerint a koronavírus után újabb pandémia törhet ki, de immár egy másik kórokozó miatt.

Bill Gates kedden vendége volt a biztonságtechnikai kérdésekkel foglalkozó Munich Security Conference-nek, ahol szóba került a koronavírus-járvány is – írja a hvg.hu. 

A techguru elmondta: az az általános vélekedése, hogy a koronavírus után egy

újabb világjárvány törhet ki. Ezt azonban valószínűleg egy másik kórokozó okozza majd.

Hozzátette ugyanakkor, hogy megítélése szerint a világ vs. koronavírus harc jól áll: az oltásoknak köszönhetően drámaian csökkent a súlyos megbetegedések miatti kockázat.

A hvg.hu szerint Gates a konferencián pedig úgy vélekedett: a jövőben sokkal gyorsabban kell reagálni a járványokra, és felszólította a kormányokat, hogy már most fektessenek be a kutatásokba. 

„Egy következő világjárványra nem olyan drága felkészülni. Ez nem olyan, mint az éghajlatváltozás. Ha racionálisan cselekszünk, időben elkapjuk”

– magyarázta.

A Bill & Melinda Gates Alapítvány és a brit Wellcome Trust korábban már 300 millió dollárt adományozott az innovatív járványügyi felkészülést támogató szervezetnek.

Gates vagyona egyébként 31 százalékkal gyarapodott a pandémia alatt, most mintegy 137 milliárdra rúg.

Forrás: Hetek

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató