2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Humoresttel ünnepli Márki-Zay Péter a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját

„Zenés, vidám retro estre” invitálja követőit Márki-Zay Péter a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján Hódmezővásárhelyen.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Hódmezővásárhelyre szervez rendezényt február 25-én azokra az emberekre emlékezve, akik a kommunista rezsim áldozataivá váltak – számolt be a szegedma portál.

„Zenés, vidám retro estre” invitálja követőit Márki-Zay Péter a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján Hódmezővásárhelyen.

Koncertek, humorest és retro party

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje 2018-as polgármesterré választását is ünnepli Hódmezővásárhelyen a nagyszabású rendezvénnyel, melyen lesz élő Charlie koncert, fellép a Megasztárból ismertté vált Szíj Melinda, de humorestet tartajnak a vásárhelyi Szent István téren. „Amíg a kormány és a városok többsége megemlékezéseket, csendes gyertyagyújtásokat és koszorúzásokat tart ezen a napon, addig Márki-Zay végighaknizza győzelmének évfordulóját, mert az szerinte a »Szabadság Ünnepe«” – írja a Szegedma.  

Világszerte több mint 100 millió ember életét követelték a kommunista diktatúrák, a számokat pontosan a mai napig nem lehet megállapítani. A Terror Háza kutatói szerint 1945 és 1989 között több mint 70 ezer embert börtönöztek be politikai okokból Magyarországon, és a „háborús bűnösöket” nem számítva, az 1956-os megtorlás áldozataival együtt 714 embert végeztek ki. A Szovjetunióban összesen 65 ezer magyar gulágáldozatot tartanak nyilván, ám ebben az elborzasztó számban még nem szerepelnek a járványokban, a tranzittáborokban és az odavezető út során elhalálozottak. Magyar történészek becslése szerint a szovjet kényszermunkatáborokba elhurcolt mintegy 600 ezer magyar közül minden harmadik, vagyis 200 ezer honfitársunk életét vesztette

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató