2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Nancy Pelosi összekeverte Ukrajnát és Magyarországot (Videó)

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke szerdán "zsarnokként" ítélte el Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és utalt arra, hogy válaszul a Kreml elitje közül senki - még maga az autoriter erős ember sem - mentesül a kemény gazdasági szankciók alól.  

Három másik törvényhozóval együtt sajtótájékoztatót tartott a Capitoliumban, miután visszatértek a müncheni biztonsági konferenciáról, ahol minden szem Putyinra szegeződött, mivel zöld utat adott az orosz csapatoknak, hogy bevonuljanak Ukrajna keleti Donbassz régiójába - írja a Dailymail.

Pelosi keményvonalas üzenetét aláásták azok a pontok, amikor a felszólalása során elkalandozott, többek között két alkalommal is úgy tűnt, hogy összekeverte Ukrajnát és Magyarországot. 

Az első eset akkor történt, amikor a müncheni biztonsági csúcstalálkozón részt vevő vezetőkről beszélt, akik aggodalmukat fejezték ki a szomszédos országba irányuló további orosz katonai akciók lehetséges következményei miatt. A közép-európai Magyarországot nevezte meg, de aztán Ukrajna határait írta le, mielőtt úgy tűnt, hogy kijavítja magát. 

'Nos, ha megnézzük a térképet, és látjuk Magyarországot, és látjuk, hogy be van kerítve: Oroszország, Fehéroroszország, a Krím -- amit elfoglaltak, de tudják, hogy most is veszélyt jelent Ukrajnára'

- mondta Pelosi. 



Hozzátette: "És aztán látjuk Lengyelországot, Romániát és az összes ilyen országot, ahol az orosz befolyás csak bimbózik.

Miközben nem sokkal később elítélte Putyin mohóságát, Pelosi ismét majdnem összekeverte a két országot. 

A 81 éves törvényhozó azt állította, hogy az ukrán nép alapvetően ellenzi a Kreml uralmát, mert demokráciapárti. Ehelyett azonban majdnem azon kapta magát, hogy a magyarokat dicséri.

'Putyin valószínűleg a világ leggazdagabb embere. Vannak ezek a palotaszerű rezidenciái -- ez az, ami miatt igazán bajba kerültek az emberek Oroszországban, mert megmutatták a gazdagság arroganciáját, amivel élt' - kezdte Pelosi.

Aztán kicsúszott a száján: "Szóval arról van szó -- miről is van szó? A magyar emberek öööööööö, sokan közülünk jártunk Ukrajnában, és láttuk, hogy szeretik a demokráciát".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató