2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Megvan a március 15-i békemenet útvonala

A Békemenet március 15-én 12 órás gyülekezési időponttal, a Császár-Komjádi Sportuszoda melletti Elvis Presley térről indul – jelentette be a Magyar Hírlapnak Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke. A résztvevők a Margit híd, Szent István körút, Alkotmány utca útvonalon érkeznek a Parlament elé, a Kossuth Lajos térre.

Csizmadia László a Magyar Hírlap megkeresésére kiemelte, az ukrán háborús helyzet és a magyarországi választások előtt kialakult csendes háború miatt úgy vélik, hogy minél nagyobb létszámban kell kifejezni a magyar emberek összetartozását, és ugyanúgy, mint október 23-án vagy, mint az első, 2012-tes Békemenetnél, ki kell állni a többségi polgárság hűsége és gondolatai mellett. Tájékoztatása szerint október 23-án a rendőrség becslései szerint háromszáznegyvenezren vettek részt a Békemeneten, ám arra számítanak, hogy ez a létszám most lényegesen magasabb lesz.

Világosan látszik, hogy a budapestiek elégedetlensége nőttön nő, és úgy gondolják, hogy szükséges a főváros vezetésén változtatni

– hangsúlyozta Csizmadia László.

Ugyancsak lényeges, hogy a vidékiek még nagyobb számban fognak érkezni, hiszen az ellenzék részéről olyan támadások érték őket, amit nem lehet tettek és szó nélkül hagyni. Nem vagyunk egyedül abban, hogy a szuverenitást, a határok védelmét meg kell őrizni, mert lesz itt több ezer lengyel, több száz olasz, spanyol, és reméljük, jönnek mások is, így nemzetközileg is egyre jobban erősödik a nemzetvédők és a konzervatívok serege

– tette hozzá a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke. A Magyar Hírlapnak nyilatkozva Csizmadia László kiemelte, az esemény üzenete Brüsszel felé a következő: tudomásul kell venni, hogy nem lehet sem a lengyeleket, sem a magyarokat kettős mércével mérni, nem engedhetjük, hogy társadalmi feszültségek keletkezzenek, és most, amikor itt a háború, akkor a konzervatív keresztény kormányunk feltétlenül a béke mellett kell, hogy kiálljon, kiváltképp a szomszédos országban élő, mintegy százötvenezer magyar érdekében. Csizmadia László arra is felhívta a figyelmet, hogy a békés demonstrációra nem politikai kérdésként tekintenek, de hívják a családokat, hiszen a rendezvény fő üzenete az, hogy nem szabad visszaesni a Gyurcsány-Bajnai kormány szintjére.

Forrás: Magyar Hírlap

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató