2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vadai nagyon bepipult, de most annyira, hogy az országgyűlés azonnali összehívását kéri

Vadai Ágnes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke mindezt a bizottsági ülés utáni sajtótájékoztatón jelentette be.

A DK frakcióvezető-helyettese a párt közleménye szerint elmondta: az orosz-ukrán háborúval és az elmúlt 24 óra eseményeivel kapcsolatban tájékoztatást kért Kósa Lajostól, a Bizottság elnökétől a magyar honvédséget és a magyar emberek biztonságát érintő kormányzati döntésekről. A DK politikusa szerint azonban Orbán Viktor „a kialakult helyzetet is az ellenzékkel szembeni hazugságkampányára használta fel”

. „Ma reggelre a kormányzat a koronavírus-járványról informálódni vágyó emberek címlistájára küldött levelet, amelyben folyamatos valótlanságokat állít. Orbán egy háború közepén a választások tisztességét sértő, hazug és etikátlan kampányfogásokkal van elfoglalva, amivel a DK szerint a Nemzeti Választási Bizottságnak is foglalkoznia kellene”

-  nehezményezi Vadai, és hangsúlyozza: a DK „felháborítónak tartja, hogy Orbán választási hazugságokkal trükközik, ahelyett, hogy a magyar emberek biztonságát érintő kérdésekre válaszolna”.

Az ellenzéki pártok ezért az országgyűlés azonnali összehívását kezdeményezik, hogy Orbán Viktornak a parlamentben kelljen beszámolnia arról, hogyan fogja a magyar emberek biztonságát garantálni; milyen lépéseket tervez a háború elől menekülő kárpátaljai magyarok és ukránok megsegítésére; valamint hogy miért nem függeszti fel a Paks2 beruházás és az „orosz vakcinagyár” építését.

„Ezekre a kérdésekre egy felelős miniszterelnöknek a parlament előtt kell felelnie! - jelentette ki a DK alelnö

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató