2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Peszkov: Ukrajna uniós tagfelvételi kérelme nem jelent stratégiai biztonsági kérdést

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője visszautasította Karim Khan, a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze bejelentését, miszerint Oroszország háborús bűncselekményeket követhetett el Ukrajnában. „Kacsának” nevezte azt az állítást, hogy az orosz haderő vákuum- és kazettás bombát vetett be a háborúban.

A szóvivő azt állította, hogy nincs tudomása az orosz veszteségek mértékéről, de Putyin teljeskörű tájékoztatást kap az eseményekről, így beszámoltak neki az orosz-ukrán tárgyalások első fordulójáról is.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség meg nem nevezett orosz forrásra hivatkozva azt írta, hogy a felek az előzetes megállapodásnak megfelelően szerdán megtartják a tárgyalások következő fordulóját.

Peszkov szerint

Ukrajna uniós tagfelvételi kérelme nem jelent stratégiai biztonsági kérdést Oroszországnak, mert az EU nem katonai tömörülés.

A Jabloko liberális párt a fővárosi önkormányzatnál bejelentette, hogy március 12-én háborúellenes menetet kíván szervezni Moszkvában. Az Eho Moszkvi független hangvételű rádió szerint az eddigi moszkvai béketüntetések kb. 60 résztvevőjét ítélték eddig adminisztratív letartóztatásra. A fővárosban kb. 400 közigazgatási eljárás indult és néhány tucat aktivistát pénzbírságra ítéltek.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató