2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Recseg-ropog a liberális világ és a korcs EU: A Facebook és a YouTube óriási cenzúrába fogott

A Google tulajdonában lévő YouTube kedden jelentette be, hogy azonnali hatállyal korlátozzák a hozzáférést Európában a két legnagyobb orosz propagandaadó, az RT és a Sputnik csatornáihoz.

A lépés már meg is történt, az RT csatornájára kattintva az az üzenet fogadott, hogy ez a csatorna nem érhető el az országomból.

Hétfőn hasonló lépést tett meg a Facebook anyavállalata, a Meta, és az Európai Unió teljes területén korlátozta az orosz állami médiavállalatok oldalaihoz való hozzáférést. Ez azt jelenti, hogy az RT és a Sputnik tartalmai sem Facebookon, sem Instagramon nem elérhetőek többé az EU területéről.

A nagy amerikai techcégek a háború kitörése után csak azt kezdték el korlátozni, hogy az orosz állami  felületei ne hirdethessenek a felületeiken, de a Meta közleménye szerint számos európai kormánytól kaptak kérést azzal kapcsolatban, hogy az orosz kormány által felügyelt média egyáltalán ne legyen elérhető az EU területéről.

Portálunk is is rengeteg anyagot vett át tőlük, sőt, az Rt-nek 64 milliós Facebook-oldala folyamatosan élő tudósításokkal szolgált. Recseg és ropog a liberális világ és a korcs Európai Unio is. Ez már nem az a játék amikor letiltották Trumpot. Mindenesetre nekünk megvannak az alternatív csatornáink Oroszországból, és továbbra is élő közvetítésünkben megjelenítjük azokat a híreket, amiket szeretnének elhallgattatni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató