2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Sok holland jelentkezett Ukrajnába önkéntesnek

Jelentős számú hollandiai lakos jelentkezett önkéntesnek, hogy az ukrán hadsereggel harcoljon Oroszország ellen, írja holland lapértesülés alapján az MTI. A De Telegraaf holland napilapnak Makszim Kononyenko, Ukrajna hollandiai nagykövete azt mondta, hogy a képviselethez már azelőtt jelentkeztek önkéntesek, mielőtt Volodomir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap bejelentette volna, hogy külföldi állampolgárokból álló alakulatot hozna létre.

Keddtől hatályos az az elnöki rendelet, ami szerint minden olyan külföldi állampolgár vízummentesen beutazhat Ukrajnába, aki harcolni akar az ukránok oldalán az orosz invázió ellen. A hollandiai nagykövet arról nem beszélt, hogy milyen módon vetnék be a külföldi önkénteseket.

A holland védelmi minisztérium szóvivője azt nyilatkozta, hogy semmilyen törvény nem tiltja a hollandiai lakosoknak, hogy külföldön harcoljanak, kivéve, ha Hollandiával ellenséges hadseregbe vonulnak be. Hollandia kormánya a múlt héten döntött arról, hogy páncéltörőket, rakétákat, rakétavédelmi rendszereket és más fegyvereket szállít Ukrajnának.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató