2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Megszólalt az Orbán-gyűlölő luxemburgi külügyminiszter: Putyin kiiktatása az egyetlen megoldás

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerdán egy interjúban kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „fizikai kiiktatása” lehet az egyetlen módja az ukrajnai háború befejezésének. Asselborn a helyi közszolgálati rádióadónak adott interjújában azt mondta:

Ha az orosz nép tisztában lenne azzal, hogy Putyin milyen pusztítást végez, mennyi félelemért és mennyi halálos áldozatért felelős, akkor véleményem szerint a Kreml megbukna. Ezt csak kívánni lehet, és azt is, hogy Putyint megsemmisítsék.

A külügyminiszter mindemellett azt is kijelentette: „nem tudja elképzelni”, hogy a felek között zajló jelenlegi béketárgyalások eredményre vezethetnek. A tárgyalások első fordulóját hétfőn tartották, míg a második forduló a hírek szerint szerda este lesz.

A kormánykoalíciós Luxemburgi Szocialista Munkáspárthoz tartozó (LSAP) külügyminiszter nyilatkozatát követően a konzervatív Alternatív Demokratikus Reformpárt Xavier Bettel luxemburgi kormányfőhöz fordult azzal a kérdéssel, helyénvalónak tartja-e, hogy kormányának külügyminisztere nyilvánosan halálos erőszakról beszél egy külföldi államfő ellen – számolt be az MTI.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató