2022. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 385.28
USD : 366.65
Időjárás ikon22°

Az Interpol visszautasította Oroszország kizárását

Az Interpol visszautasította Ukrajna kérését, hogy zárják ki Oroszországot a szervezetből annak ellenére, hogy Nagy-Britannia és Lengyelország is támogatta Oroszország felfüggesztését.

Az Interpol főtitkárságának szóvivője a Guardiannek nyilatkozta, hogy csak a közgyűlés, az Interpol legfelsőbb irányító testülete, amely mind a 195 tagállam képviselőiből áll, szavazhat a tagsággal kapcsolatos kérdésekben. De nem felejtette hangsúlyozni, hogy az Interpol Főtitkársága továbbra is szorosan figyelemmel kíséri az ukrajnai helyzetet.

A NEMZETKÖZI BŰNÜGYI RENDŐRSÉG SZERVEZETE (INTERPOL) EGY NEMZETEK FELETTI TESTÜLET, AMELY VIZSGÁLATI TÁMOGATÁST NYÚJT A TAGÁLLAMOKNAK, ELSŐSORBAN A GYANÚSÍTOTTAKAT NEMZETKÖZILEG MEGJELÖLŐ VÖRÖS ÉRTESÍTÉSI RENDSZERÉN KERESZTÜL.

Oroszország további bevonása az Interpolba a biztonsági szolgálatok számára hozzáférést biztosít a vörös értesítési adatbázishoz, és potenciálisan szélesebb körű támogatást nyújt annak ellenére, hogy a vádak szerint Oroszország a vörös értesítési rendszer fő visszaélője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató