2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Donáth Anna levelet írt a Facebooknak: kérem önöket, azonnal távolítsák el a jobboldali oldalakat

A Momentum és a Renew Europe EP-képviselőjeként levelet írtam a Facebook vezetőségének. A levélben a magyar Facebook-oldalakon megjelenő orosz propaganda kitiltására kértük az óriáscéget.

„A magyar ellenzék üdvözli, hogy a Facebook letiltja felületeiről az orosz háborús propagandát terjesztő RT-t és a Szputnyikot. Oroszország propagandagépe azonban ennél jóval kiterjedtebb: álprofilokból létrehozott trollhadsereggel és Facebook-oldalakon terjesztik hazugságaikat.

Különösen érintett ebben az Ukrajnával határos Magyarország, ahol magyar nyelven folyik a hazugság és a propaganda orosz ügynökök tollából, a Facebook segítségével.

Kérem önöket, azonnal távolítsák el a legnagyobb orosz propagandaoldalt, a „Számok - a baloldali álhírek ellenszere” nevűt. Ezek az oldalak sokszor az RT és a Szputnyik tartalmait osztják tovább, megkerülve ezzel a tiltást. Hirdetésekkel megtámogatott hazugságaikkal meggyalázzák a kárpátaljai magyarság harcokban elesett katonáit ugyanúgy, mint az ukrán és a magyar nemzetet.
Elég volt abból, hogy a Facebook félrenéz, és akár háborús propagandát is közzé lehet tenni a felületén, csak fizetni kell érte. Kérjük a magyar nyelvű, de Moszkvából vezérelt orosz propagandaoldalak azonnali letiltását a Facebookról.”

Donáth Anna
Európai Parlamenti képviselő
Momentum / Renew Europe

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató