2022. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 386.01
USD : 367.73
Időjárás ikon27°10°

Totális ellenállásra szólítja fel a civileket az ukrán fegyveres erők vezérkara

Totális ellenállásra szólítja fel az ukrán civileket az ukrán fegyveres erők vezérkara. Azt írják, az elsődleges célpont az orosz hadsereg logisztikai rendszerének a megsemmisítése.

„Felhívást intézünk azokhoz a polgárokhoz, akik az ellenség által ideiglenesen megszállt területen tartózkodnak. Jelentősen segíthetik Ukrajna fegyveres erőit! Ha egy orosz páncélozott járművekből álló konvoj haladt át az ön településén, akkor azt egy üzemanyag-, lőszer- és élelmiszerkonvoj fogja követni. Hozzon létre akadályokat az úton. Zárja el a forgalmat. Semmisítse meg vagy tartsa vissza a hátsó konvojt. Azokat olyan hátsó egységek vezetik, amiknek nincs harci tapasztalatuk” – írja az alábbi Facebook-posztban a vezérkar az Ukrinform szerint. A vezérkar azt tanácsolja a civileknek, hogy használjanak vadászfegyvereket, Molotov-koktélokat, minden rendelkezésre álló eszközt.

„Lőszer nélkül az ellenséges harckocsi egy traktor. Üzemanyag nélkül egy halom vas. Élelem nélkül az ellenség megadja magát” – írja a vezérkar a posztban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató