2022. május 21. - Konstantin
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon25°18°

És van pofájuk sírni: Oroszország letiltotta a Facebookot, Twittert, a BBC oldalát

És mernek sírni, miközben kettő napja arról cikkeztünk, hogy mindenhol letiltották az orosz tartalmakat...

Gondok vannak egyes híroldalakhoz és közösségi oldalakhoz való hozzáféréssel Oroszországban – írja a Meduza orosz híroldal, amit szintén nem lehet elérni az országon belül.

A külföldi ügynökök nyilvántartásában szereplő Meduza nincs rajta az orosz cenzúrahivatal, a Roszkomnadzor által fenntartott betiltott webhelyek listáján. Arról se kaptak hivatalos megerősítést, hogy webhelyünket letiltották volna Oroszországban.

Nagyjából a Meduzához való hozzáférés megnehezülésével egy időben egyre több orosz felhasználó jelezte, hogy nem férnek hozzá a Facebookhoz, Twitterhez, emellett pedig a BBC oldalai is korlátozottan, vagy egyáltalán nem elérhetőek.

A BBC blokkolása nem sokkal azután jött, hogy az EU letiltotta az orosz állami támogatásból működő RT és a Szputnyik adásait. Bár az Egyesült Királyság – pont a BBC ellen irányuló szankciók félelme miatt – csak fokozott ellenőrzést szabott ki az orosz csatornákra, azoknak műsorai mégis elérhetetlenné váltak az országban, miután az adást Luxemburgból sugározták.

A Globalcheck szerint Oroszországban az App Store-t és a Google Playt is blokkolják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató