2022. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.5
USD : 369.4
Időjárás ikon19°13°

Klicsko tovább folytatja a szappanoperáját: dicsőség lenne meghalni a hazáért

„Dicsőség lenne meghalni a hazáért” – mondta Vitalij Klicsko kijevi polgármester az ARD német országos közszolgálati televíziónak egy pénteken sugárzott interjúban, amelyben kiemelte, hogy az orosz invázióval dacoló ukrán fővárosban „horror” lett az élet. Klicsko hozzátette, a város számára a legnagyobb kihívást a fűtés, az áram és a vízellátás biztosítása jelenti, és nagyban nehezíti az önkormányzat dolgát, hogy a szállítási, logisztikai rendszer összeomlott. Mindeközben a városban orosz rakéták csapódnak be, és védőire orosz mesterlövészek vadásznak. Az egész egy „horror” – mondta a kijevi polgármester.

Klicsko arról is beszélt, hogy sosem gondolta volna, hogy sikeres sportolói, majd politikusi karrierje után egy háborúban találja magát, de igaz ez az ország többi lakójára is. A háború kezdete óta találkozott hegedűművésszel, sebésszel és színházi szakemberrel is, akik fegyvert ragadtak és most a várost védik.

A kijevi polgármester hangsúlyozta, hogy ha elesik a harcban, akkor a hazájáért adja az életét, a hazáért meghalni pedig dicsőség. Öccse, a szintén profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok Volodimir Klicsko szerint az éjszakák a legnehezebbek, mert akkor a legintenzívebb az orosz ágyúzás.

 

MTI


Kezd gusztustalanná válni, ahogy ezek a filmsztárok játsszák az eszüket. Szelfizgetnek, netezgetnek, bunkerekből üzengetnek. Látott már bárki is ezek közül segélycsomagokat vinni? Na, ugye. Amíg az oroszok több tonna segélycsomagot szállítanak az ukrán lakosságnak, ezek a nagy sztárok félóránként életüket áldozzák az interneten. Szánalmas.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató