2022. július 07. - Apollónia
EUR : 409.98
USD : 400.21
Időjárás ikon27°14°

Magyar férfi is van a Nagy-Britanniából Ukrajnába tartó önkéntes harcosok között

Vologyimir Zelenszkij felhívására rengeteg ember érkezett a londoni ukrán nagykövetség épületéhez, hogy csatlakozzanak a harcokhoz, írja a Daily Mail. A brit bulvárlap meg is szólaltatott több önkéntes harcost, köztük egy Ákos Horvádh nevű magyar férfit, akinek valószínűleg elírták a vezetéknevét.

A 28 éves férfi azt nyilatkozta a lapnak, hogy fél attól, hogy elmondja a szüleinek, de mindenképpen Ukrajnába akar utazni harcolni az oroszok ellen.

Magyar vagyok. Ukrajna a szomszédom. Nem bírom elviselni, ami ott történik.

- nyilatkozta a férfi az újságnak, aki azt is elmondja, hogy szerinte harcosokra van most ott leginkább szükség, és ebben neki van egy kis tapasztalata, illetve tudja, hogy kell fegyvert használni.

Tudom, hogy ha odamegyek, akkor meghalhatok. De ez a háború. Tisztában vagyok vele, hogy meghalhatok vagy elveszíthetem az egyik végtagomat, de valakinek muszáj odamenni.

- mondta az okokról, hogy miért akar részt venni a harcokban.

Boris Johnson brit miniszterelnök viszont óva inti az önkéntes harcosokat, ugyanis a konfliktusban való részvétellel megsérthetik a brit törvényeket, és akár terrorizmus miatt vádat is emelhetnek ellenük.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató