2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kadirov módosítaná az új orosz törvényt

Ezt írta a csecsen vezér:

Barátaim, az Orosz Föderáció Állami Duma elfogadott egy törvényjavaslatot, amely büntetőjogi felelősséget vezet be az Orosz Fegyveres Erők tevékenységéről szóló hamis információk terjesztéséért. 
Mostantól a hamisítványok terjesztői a megérdemelt büntetéssel - a súlyosság mértékétől függően nagy összegű pénzbírsággal vagy börtönbüntetéssel - fognak szembenézni. 

Teljes mértékben támogatom ezt a döntést. A törvény megvédi a lakosságot a rosszindulatúak által terjesztett hamis információk áramlásától, amelyek félretájékoztatják a lakosságot és indokolatlan nyugtalanságot okoznak. 

A Szövetségi Gárdaszolgálat tábornokaként azonban úgy vélem, hogy a törvény szövegét ki kell egészíteni. Az elfogadott megfogalmazás kizárólag az Orosz Föderáció fegyveres erőinek tevékenységével kapcsolatos dezinformációra vonatkozik. Ez a megfogalmazás nem terjed ki az Orosz Föderáció Nemzeti Gárda erőinek vagy más, a fegyveres erők struktúrájába nem tartozó, de katonai műveleteket végrehajtó egységeknek a tevékenységére. Ez kiskaput hagyna a provokátorok számára, akik kihasználhatják a korlátozott megfogalmazást, és elkerülhetik a büntetést. 

Arra kérem az Állami Duma tagjait, hogy fontolják meg ezt a kérdést, és a szükséges jogalkotási eljárások lefolytatásával módosítsák az elfogadott törvényt.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató