2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Üzentek az oroszok: Amerika és Európa kevés ahhoz, hogy elszigeteljenek minket

A Kreml ismét erős válaszokat lengetett be a nyugati szankciók miatt

Oroszország gazdasági banditizmussal vádolja a Nyugatot

- írta a Sky News a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szombat reggeli nyilatkozata alapján.

Az orosz politikus szerint a nyugati vezetők banditákként viselkednek az ukrajnai invázióra adott válaszukban. Peszkov azt állította, hogy a Nyugat részt vett az Oroszország elleni "gazdasági banditizmusban", és figyelmeztetett, hogy Moszkva válaszolni fog. Az orosz politikus sejtelmesen úgy fogalmazott, hogy ez nem jelenti azt, hogy Oroszország elszigetelődött volna. A világ túl nagy ahhoz, hogy Európa és Amerika elszigeteljen egy országot, és még inkább egy akkora országot, mint Oroszország. Sokkal több ország van a világon - mondta, majd Amerikát kiemelten is figyelmeztette, hogy ne merjék szankciókkal sújtani Oroszország energiaexportját.

Az orosz fél fenyegetése nem lehet alaptalan, hiszen a héten Joe Biden amerikai elnök tanácsadója sajtókérdésre válaszolva azt mondta, hogy az orosz olaj ellen irányuló szankciók bár nem kerültek le az asztalról, de még nem állnak készen annak bevezetésére. A Fehér Ház szintén azzal vádolta meg tegnap az olajipar képviselőit, hogy olyan szabadalmakon és licenszeken ülnek, amelyek függetleníthetnék a világpiacot az orosz olajtól.

Továbbá a Kreml szóvivője arra is utalhatott, hogy hiába rendezi most sorait a Nyugat, a keleti oldalon számos olyan fejlett vagy feltörekvő gazdaság van, illetve Kína mint szuperhatalom, akikkel szövetségre lépve Oroszország visszapótolhatja a nyugati szankciókból származó kiesést.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató