2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kadirov megint üzent az ukrán elnöknek

Ismét megfenyegette Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt Ramzan Kadirov csecsen elnök, Vlagyimir Putyin orosz államfő egyik nagy szövetségese. Az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaság első embere szerint Ukrajnának semmi esélye nincs a győzelemre.

„Zelenszkij, ha átmész Lengyelországba, ugyanaz a sor vár rád, mint Szaakasvili volt grúz elnökre, akit végül hazatérésre kényszerítettek és most a vádlottak padján ül. Ha viszont megbízol Oroszországban, akkor hajlandó vagyok neked segíteni és megkérem Vlagyimir Putyint, hogy adjon neked menedéket és megmentsen a szégyentől. Ez csak akkor lehetséges, ha azonnal hallgatsz rám, és kihasználod az utolsó esélyt. Nincs hová menekülnöd” – írta Ramzan Kadirov az ukrán államfőnek.

Kadirov – aki halálosztagokat vezényelt Kijevbe, hogy csecsen harcosok merényletet kövessenek el Zelenszkij ellen – azt is közölte, mit kell szerinte tennie az ukrán politikusnak.

Vedd fel velem a kapcsolatot és garantálom, hogy megtalálod a közös hangot Vlagyimir Putyinnal.

Megszervezek egy találkozót, te pedig átadod a hatalmat a törvényes ukrán államfőnek, Viktor Janukovicsnak. Vedd fel velem a kapcsolatot, amíg nem késő, és beszélhetünk a jövődről” – utasította Kadirov Zelenszkijt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató