2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Saját hányásában vergődik a liberális média: az orosz légierő szar, ezért nem vetik be

Mi elkezdtük élvezni azt, hogy saját hányásában vergődik a világ összes liberális médiuma.

Írtunk egy népszerű cikket arról, hogy össze-vissza hazudoznak az ukránok. Most azt szeretnénk bemutatni, hogy a világ liberálisai és médiumai, kártyavárként dőlnek össze a szemeink előtt. Félóránként verik egymást agyon a hülyeségeikkel, egyszer azt írják az ukránok, hatalmas ellenállással tartanak mindent, utána kiderül, hogy rettegni kell, mert körbezárták a városokat. Aztán írják azt is, hogy milyen agresszív az invázió, és ráeresztik azonnal, hogy tulajdonképpen az oroszok gyengék. Szar az orosz hadsereg. Legenda az egész. Utána ismét fordítanak a tudósításaikon, és mindenkinek rettegnie kell, mert az oroszok bombázzák a házakat. 

És most az a legfrissebb elemzés, hogy az orosz hadsereg nem is ütőképes.

 

Soros cselédjei hozták a hírt erről:

 

A liberális hányás részletesen:

Tartalékolnak

Az egyik lehetséges érv arra, hogy miért nem vetik be nagy számban az orosz légierő gépeit az lehet, hogy tartalékolják ezeket, feltehetően arra az esetre, hogy a NATO-t rettentsék el egy esetleges beavatkozástól.

Bronk szerint ez hülyeség, mert amennyiben a VKS valóban képes lenne gyorsan megteremteni a légifölényt, ennek elmaradása nemhogy erősíti, inkább gyengíti elrettentő potenciálját, amit eleve gyengít a tény, hogy "az orosz hadsereg képtelen volt gyorsan lerohanni egy sokkal gyengébb, ráadásul rosszul pozícionált ellenséget". Ez utóbbi megjegyzése arra vonatkozik, hogy az ukrán hadsereget alapvetően a Donbaszban, a szakadár köztársaságok határon sorakoztatták fel, miközben az orosz invázió nem onnan, hanem három másik irányból indult,

Bronk szerint ha az oroszok célja valóban az elrettentés, azt valójában a légifölény gyors megszerzése garantálta volna, amire most már csak azért is szükség volna, hogy visszaszerezzék hadseregük elrettentő voltának erősen megtépázott hitelességét.

A civil lakosságot óvják

Bronk szerint a háború első napjaiban ezt a magyarázatot akár el is fogadhattuk volna, ám a héten az orosz hadsereg, miután megtorpant az előretörése, a hagyományosnak tekinthető orosz taktikához folyamodva nehéztüzérséggel és rakétasorozatokkal kezdte válogatás nélkül lőni a lakott területeket.

Ráadásul ez nem magyarázat a légierő visszatartására, mivel egy modern légierőnek képesnek kéne lennie arra, hogy komplex, nagyszabású műveletekben precíziós támadásokat hajtson végre kizárólag - vagy legalább jellemzően - katonai célpontok ellen.

Féltik a drága repülőiket

A harmadik kevéssé elfogadható magyarázat, hogy az orosz légierőnek alacsony a toleranciaküszöbe, nem akarják drága vadászgépeik elvesztését kockáztatni. Bronk szerint ennek sincs értelme, főleg annak fényében, hogy a szárazföldi erőik százával vesztettek modern harcjárműveket, nem beszélve arról, hogy milyen aránytalan veszteségeket szenvedtek elit alakulataik - erre később bővebben is kitérünk még.

Ráadásul a légi fölény megszerzésének a földi erők támogatásán túl pont az is célja, hogy magát a légierőt se fenyegesse semmi.

Bronk szerint ezekkel a nem kielégítő válaszokkal szemben jelenleg valójában egyetlen életszerű magyarázat van arra, ami történik:

Az orosz légierő képtelen komplex légi műveletek végrehajtására

Bronk szerint erre az orosz pilóták nincsenek felkészítve. Egyrészt eleve rendkívül alacsony a repült óráik száma, évente alig száz órát, ha repülnek. Másrészt még gyakorlataik során is legfeljebb géppárokban repülnek, ráadásul egyszerű küldetéseket. A NATO légiereje ezzel szemben komplex gyakorlatok sorát repülve gyakorolja az ilyen összetett légi műveletek végrehajtását, amiben szimulálják a földi légelhárítást is. Sokkal több repült órájuk mellett a NATO pilótái rendszeresen gyakorolnak fejlett szimulátorokban is.

De arról nem hallottunk eddig, hogy az ukránok kivégzik saját tárgyalóikat, hiszen az teljesen normális, hogy ezeket elhallgatják, cserében mindenki tudja, hogy az orosz hadsereg szar.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató