2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bayer Zsolt: Köpjetek fel és álljatok alá!

A német kancellár szerint is az orosz olajszállítmányok alapvető fontosságúak.

„»Folytatjuk az üzleti együttműködést az energiaellátás területén Oroszországgal. Az Oroszországból érkező olaj- és gázszállítmányok alapvető fontosságúak az európai gazdaság számára. Másképpen nem biztosítható a fűtés, a közlekedés és az áramellátás. Sürgető feladat, hogy az EU alternatívákat találjon az orosz függőségre, de ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni. Ezért a mi részünkről tudatos döntés, hogy folytatjuk az üzleti együttműködést az energiaellátás területén Oroszországgal.«

Na, hát ezt ki mondta? Orbán Viktor mondta? Akkor Orbán Viktor az »EU árulója«, »Oroszország vazallusa«, »Putyin pincsije«,»hazaáruló« – tovább is van, mondjam még?

Ha Orbán Viktor mondta, akkor jön az ukrán nagykövet, felemeli vádlón a mutatóujját, és lemennydörög közénk:

»Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? […] Nagyon sok embernek kellett meghalnia, hogy végre lépjenek. De még mindig lenne mit tenni. Hány embernek kell még meghalnia, hogy lépjenek? Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint emberek élete? […] Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz.«

Tényleg? És vajon hol mondott beszédet a nagykövet asszony, amikor két éve ezek történtek Kárpátalján?

Súlyos, életveszélyes fenyegetéseket kapott a kárpátaljai magyarság az augusztus 20-i nemzeti ünnep apropóján. Emellett több helyszínen is hamisnak bizonyult bombariadók voltak. Az ok: az ukrán szélsőségesek így akarják eltántorítani a magyarokat a magyar többségű járás követelésétől.

A kárpátaljai magyaroknak az utóbbi években a kijevi hatalom kisebbségellenes lépései mellett provokációkkal, megfélemlítésekkel, tettlegességig fajuló akciókkal is szembesülniük kellett. Eddig a szélsőséges ukrán szervezetek, csoportosulások többnyire a március 15-i ünnepségek idejére időzítették fenyegetéseiket. Most augusztus 20-át találták megfelelő alkalomnak akciójukhoz. A magyarok számára kiemelt jelentőségű napon e-mailben küldött levél érkezett többek között a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséghez (KMKSZ), Magyarország ungvári főkonzulátusához, a beregszászi városi tanácshoz, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséghez és a Kárpátalja.ma szerkesztőségéhez.”

 

(Bayer Zsolt írása a Magyar Nemzetben jelent meg)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató