2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az orosz vezérőrnagy elárulta, miért támadták meg Ukrajnát

A Donyec-medence szakadár "köztársaságai" elleni átfogó ukrán támadást előzött és hiúsított meg az Ukrajna elleni orosz különleges hadművelet - jelentette ki szerdán Viktor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok szerint állítását az ukrán nemzeti gárda titkos dokumentumai bizonyítják, amelyek az invázió során az orosz fegyveres erők birtokába jutottak.

Konasenkov szerint egyelőre nem világos, hogy az Egyesült Államok és a NATO milyen mértékben vett részt az ukrán támadás tervezésében.

Légiriadót rendeltek el Kijevben és környékén

Légiriadót rendeltek el szerda reggel Kijevben és környékén, a hatóságok felszólították a lakosokat, hogy a lehető leggyorsabban menjenek óvóhelyre - jelentette az AP hírügynökség.

"Kijevi régió, légiriadó! Rakétatámadás várható! Mindenki az óvóhelyekre!" - írta Telegram-oldalán Olekszij Kuleba, Kijev régió kormányzója.

A TASZSZ hírügynökség idézett kedden egy magas rangú orosz tisztségviselőt, aki azt mondta: az orosz erők moszkvai idő szerint szerda délelőtt 10 órától (közép-európai idő szerint 8 órától) készek humanitárius folyosókat biztosítani, hogy az emberek elhagyhassák Kijevet és négy másik várost.

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató