2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Mozdonyvezetők Szakszervezete: Nem lesz sztrájk

A Mozdonyvezetők Szakszervezete eláll a március 10-től tervezett sztrájk megtartásától az orosz-ukrán háborús helyzetre, a háborús menekültek növekvő számára tekintettel, és a humanitárius célú segítségnyújtás érdekében – közölte a szakszervezet szerdán az MTI-vel.

A szakszervezet közleménye szerint a sztrájkkövetelések teljesítéséről szóló folyamatos tárgyalásokat fenntartják a munkáltatóval. A Mozdonyvezetők Szakszervezetének küldöttközgyűlése február 2-án döntött arról, hogy március elején határozatlan ideig sztrájkot hirdet a vasúti személy- és áruszállítás területen, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset-veszteségük kompenzálására.

A szakszervezet tagsága nem fogadja el, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatti reálkereset-veszteséget a munkáltató nem kívánja kompenzálni. A MÁV alaptalannak és jogszerűtlennek tartotta a sztrájkbejelentést arra hivatkozva, hogy a tavaly megkötött hároméves bérmegállapodásban foglaltakat a munkaadó 2021-ben maradéktalanul betartotta, és 2022-ben is betartja.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató