2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Békemenet: Mindenki hozzon magyar zászlót!

A Békemeneten „lengyel testvéreink”, valamint az olasz nemzeti-konzervatív szakszervezet, az UGL népes küldöttsége, illetve a spanyol Solidaridad szakszervezet és a Roma Szeretetszolgálat is részt vesz – közölte Csizmadia László.

„A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által március 15-ére szervezett Békemenet üzenete »egyértelmű nem a háborúra, No war!«” – közölte a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke szerdán Budapesten.

Csizmadia László sajtótájékoztatón azt kérte, hogy minél többen vegyenek részt a Békemeneten, és hozzanak magyar zászlókat.

Az útvonalról szólva ismertette: a gyülekező 12 órakor lesz a Komjádi uszoda előtt, majd a Margit híd felé indulnak, a tömeg a Szent István körúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd az Alkotmány utcán keresztül érkezik meg

a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

Csizmadia László tájékoztatása szerint a mozgássérültek részére a színpadhoz közel elkülönített helyet biztosítanak a szervezők, ahol magyar paralimpikonok kifejezik, hogy a béke pártján állnak.

A Békemeneten „lengyel testvéreink”, valamint az olasz nemzeti-konzervatív szakszervezet, az UGL népes küldöttsége, illetve a spanyol Solidaridad szakszervezet és a Roma Szeretetszolgálat is részt vesz – közölte.

Csizmadia László bejelentette továbbá, hogy a CÖKA vezetősége magánpénzből 250 ezer forintot adományoz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek az Ukrajnából érkező menekültek támogatására.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató