2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Makizaj programot hirdetett: homoszexuális fideszesek, kevesebb orosz gáz, Paks2 leáll

Felemelkedés, szabadság, Európa – Márki-Zay Péter szerint 1848 óta ezek a polgárosodás jelszavai, amikért a magyarok 1848-ban, 1956-ban és 1989-ben is küzdöttek. Azonban – folytatta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje – 12 éve fordulat történt, hazánk eltávolodott a nyugati világtól, új állampárt épült ki, így lettünk – ahogy fogalmazott – Európa legszegényebb országa.

Márki-Zay Péter a tőle megszokott kifejezéssel az "ereszen leereszkedő ország" programjával állította szembe az emelkedő Magyarország programját.

Márki-Zay Péter szerint április 3-án a polgárosodás és az európai Magyarország a tét, a választás pedig sorsdöntő.

Az új magyar kormány Márki-Zay szerint megtartja a határkerítést, önálló határőrséget állít fel, és a Frontexszel együttműködve védi meg a határokat.

Magyarország az EU és a NATO hűséges tagja lesz – ígérte Márki-Zay Péter.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a közbiztonság javítását, falurendőri programot és rendőri béremelést ígért, valamint új külpolitikát, amelynek lényege, hogy a Nyugathoz tartozunk, nem a Kelethez.

A családtámogatások maradnak, a bérek és nyugdíjak emelkednek, ötéves távlatban pedig bevezetik az eurót .

Visszaállítják a vegyes indexálás szerinti értékkövetést a nyugdíjaknál, az elsétálás jogával védenék meg az állampolgárokat a lakásmaffiától. Megerősítik a munkavállalói jogokat, és a férfiak is nyugdíjba mehetnek 40 év munkaviszony után – folytatódtak Márki-Zay ígéretei.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint elszámoltatás is lesz mind a 2010 előtti, mind a 2010 utáni bűnökért. Az európai ügyészséghez történő csatlakozás mellett saját korrupcióellenes ügyészséget is felállítanak.

Márki-Zay szerint csak az uniós pénzekkel biztosítható a gyors kilábalás, a legnagyobb rezsicsökkentés pedig a korrupció felszámolása.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint az új Magyarország okosan és tisztességesen használja fel a magyar és az uniós adófizetők pénzét.

Márki-Zay úgy véli: az energiapolitikában az ellátás biztonsága a legfontosabb. Csökkenteni kell az orosz gáznak való kitettséget, újratárgyalják a Paks2 szerződést. Márki-Zay szerint okos és fenntartható rezsicsökkentésre van szükség.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje hosszabb és egészségesebb életet ígért a magyaroknak. Ahogy fogalmazott: csökkentik a várólistákat, elérhetőek lesznek a nyugati vakcinák, de nem lesz kötelező az oltás, emelik az egészségügyi és szociális szakdolgozók bérét, és a tanárokét is, addig, amíg meg nem áll az elvándorlást.

„Kínai kommunista migránsegyetem” helyett diákváros lesz, a Klebelsberg központ megszűnik,  nem lesz olyan nehéz az iskolatáska, ingyenes lesz mindenkinek az első diploma – folytatódtak az ígéretek. Márki-Zay szerint visszaveszik az „ellopott földeket”, kisgazdálkodókat támogatnak, és jön az önálló környezetvédelmi minisztérium.

Az új kormány Márki-Zay szerint szabaddá teszik a sportot, a kultúrát és a sajtót. feloszlatják a médiatanácsot. Nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat, új alkotmányt adnak a nemzetnek, amit népszavazással hagyatnak jóvá. Fellépnek a nők bántalmazásának minden formája ellen, támogatnak minden kisebbséget, a teljes cigányságnak segítő kezet nyújtanak. Ezután a miniszterelnök-jelölt megismételte szavait a fideszes politikusok vélt homoszexualitásáról.

Csak nyugati kultúra eredményezhet nyugati életszínvonalat – szögezte le Márki-Zay Péter, aki szerint a programot jobb- és baloldaliak írták. Magyarország jelenlegi helyzetéből egy kiút van, csak felfelé – zárta beszédét a miniszterelnök-jelölt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató