2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Niedermüller szerint rendkívül ostoba intézkedés a rezsicsökkentés

Niedermüller Péter az ATV Start hétfői adásában beszélt az orosz–ukrán háború következtében életbe lépő, Oroszországot sújtó szankciókról. A közbeszédben újabban felmerült az is, hogy a szankciókat kivetnék az energiaszektorra is. Ezzel kapcsolatosan beszélt arról a DK-s politikus, hogy a rezsicsökkentés elképesztően ostoba és igazságtalan intézkedés – írja az Origo.

Erzsébetváros DK-s polgármestere az ATV műsorában azt bírálta, hogy minden magyar háztartás megkapja ezt a segítséget, szerinte ugyanis mindenkinek meg kellene fizetnie a magasabb energiaárakat, aki képes erre. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy hol húzná meg azt a jövedelemhatárt, amelytől fölfelé nem járna a rezsicsökkentés, azt válaszolta, hogy „nyilván nem tudom meghúzni fizetésnél a határt”. A Mediaworks Hírcentrum megkereste Niedermüller Pétert, hogy megkérdezze: személyesen támogatja-e az orosz gázszállítások leállítását, amit egyébként a baloldali koalíció több prominense – például a Karácsony-párti Kocsis-Cake Olivio – is szorgalmaz. A DK-s polgármester erre kitérő választ adott:

Nem tudom ezt a dolgot sem pro, sem kontra kommentálni, mivel nem tudom, hogy milyen következményei lennének. Ez egy szakpolitikai döntés, végig kell gondolni, hogy minek milyen következményei vannak. Én semmilyen olyan ismeretnek nem vagyok birtokában, ami alapján azt mondhatnám, hogy ezt zárjuk el, azt meg nyissuk ki. Én csakis a politikai kontextusról és konzekvenciákról beszéltem. Azt, hogy hogy kell Magyarország energiaellátását biztosítani, messze nem az én kompetenciám.

Hozzátette: nem vonja kétségbe, hogy sok európai ország függ az orosz gáztól, de szerinte Magyarországnak meg kellene próbálnia alternatív forrásokat keresni

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató