2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Szabó Tímea őrjöng a parlamentben: kipakolta a bevásárlókosarát és recepteket sorol

Napirend előtti felszólalások következnek a parlamentben.
 
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke az első felszólaló. Szerkesztőségünk ébredezik, kávézunk a társalgóban és ott követjük az élő közvetítést. Szabó Tímea a CIA ügynöke (ezt azért írtuk le megint, hogy másodszor is indítsanak nyomozást oldalunk ellen, amihez sok sikert kívánunk - a szerk.) erősen kezdte a napot. Elhozta a bevásárlókosarát és kipakolta a teremben, közben őrjöngött. Olajat, lisztet, zellert, krumplit dobált a parlamentben. Szemeink ki is pattantak, fel is keltünk. Kivágtuk a videót az élő közvetítésből, amit meg is mutatnánk kedves Olvasóinknak.

A tavaszi ülésszak utolsó napirend előtti felszólalásában a Párbeszéd frakcióvezető-társelnöke élesen támadta a kormányt, elsősorban az orosz-ukrán háborúban tanúsított, Szabó Tímea szerint követhetetlen „hablatyolása” miatt.

„Orbán Viktornak valójában fogalma sincs, hogy mit kell mondania, mit kellene ebben a helyzetben cselekdenie”

– mondta Szabó, hozzátéve, ez nem stratégiai nyugalom. Követelte, hogy Orbán ne hódoljon be Vlagyimir Putyinnak, fejezze be a „stratégiai sunnyogását”, mert Magyarország elkötelezett a nyugati szövetségesek mellett. A Párbeszéd társelnöke azt mondta, az ellenzék elkötelezett a béke és a magyar szabadság mellett, éppen ez az április 3-i országgyűlési választás tétje:

Kelet, vagy Nyugat, a putyini agresszió, vagy a szabadság.

Szabót Tímea szerint nemcsak háború dúl Magyarország szomszédjában, fenyegetve a magyarok szabadságát is, hanem szociális, megélhetési válság is van. Egy ponton elővette heti bevásárlását, hogy szemléltesse, a pedagógusok, ápolók, szociális dolgozók bére mire elég, vagy éppen mire nem. Aztán recepteket kezdett felsorolni.

 



A szociális, megélhetési válság bemutatására felsorakoztatott élelmiszerekből krumplis tésztát, zöldséglevest, és egyebeket lehet főzni, Szabó Tímea szerint ennyit érdemelnek Orbánék szerint a magyar tanárok, egészségügyi és szociális dolgozók. A Párbeszéd társelnöke szerint ebből is elég volt, éppen ezért szerint az áprilisi választás tétje a szociális biztonság, a magyar állampolgároknak járó normális élet is.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató