2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szijjártó: kétszer is riasztották a Magyar Honvédség repülőit

A külügyminiszter elmondása szerint a mai napon kétszer is érzékeltek a radarokon jeleket, azonban egyszer sem találtak semmit a Gripenek.

Szijjártó Péter élő videójában arról beszélt, a Honvédség éjszaka érzékelte egy légi közlekedési eszköz átrepülését észlelte, amelyről később kiderült, hogy azonos azzal a drónnal, amely Horvátország légterébe is belépett és Zágrábban lezuhant.

Mivel több NATO-tagország légtere is érdekelt volt, ezért szoros együttműködésben a horvátokkal és a románokkal vizsgálják ezt az esetet. A külügyminiszter elmondta: a déli órákban a magyar légierő újra detektált a radarokon olyan jeleket, amelyek hasonlók voltak az éjszakaihoz, ezúttal az ország északi részén. A Magyar Honvédség Gripenjei Kecskeméten fel is szálltak, bejárták a radarjelek által érintett légteret, azonban ott nem találtak semmit, ezután visszatértek a bázisra. A délutáni órákban ismételten érzékeltek a radarokon jeleket, ami után ismét felszálltak a honvédség légierejének repülőgépei, azonban semmilyen repülő objektumot nem fedeztek fel.

Mint mondta, fontos, hogy a honvédség és a légierő is megfontoltan és higgadtan járjon el.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató