2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bolond Szél: Ha nincs kormányváltás, Magyarország kiírja magát a nyugati világból

Az Indexnek adott interjút a független képviselő.

Beszélt az áprilisi választásról is:

Ez nem egy tiszta választás. Már csak a médiaviszonyok miatt sem az. Országos szinten ömlik a propaganda, gyalázzák az ellenzéket közpénzből, de helyben sincs rend, például a saját választókörzetemben – Pest 2-ben – az egyik önkormányzati lap ellen most kellett kifogást benyújtanunk, mert helyi témán keresztül a kormánypárti jelöltet népszerűsítették - picsogta.

Elmondta, hogy őt is bántják:

Külön oldalt működtetnek ellenem lejáratás céljából, ahol hazugságokat és rágalmakat terjesztenek rólam.

Beszélt arról is, hogy őt nem hívják meg a köztévébe, de a Nyugatról megkeresik:

Nincs már közszolgálati média Magyarországon, engem előbb hív fel egy holland, francia, német köztévé, vagy a brit BBC, mint a magyar, holott én egy magyarok által megválasztott parlamenti képviselő vagyok.

Putyin és Orbán:

beszélgetésünk idején már 400 forintnál jár a forint-euró-árfolyam, és a háború mellett ez azért van, mert Orbán Viktor irányában nincs már bizalom a nyugati partnerek körében, miközben Magyarország a Fidesz tudatos döntése kapcsán a putyini Oroszországtól az egyik leginkább függő állammá vált az elmúlt ciklusokban - mondta, majd hozzátetette:

TISZTÁN KELL LÁTNI: AZZAL, HOGY ORBÁN VIKTOR SZÉLESRE NYITOTTA AZ ORSZÁG AJTAJÁT A KELETI DESPOTÁK ÉS DIKTÁTOROK ELŐTT, ÓHATATLANUL HOZTA MAGÁVAL A NYUGATI KAPCSOLATOK GYENGÜLÉSÉT.

Majd így folytatta a rettegést: 

ORBÁN SOKAT MERÍTETT PUTYINTÓL: A CEU ELÜLDÖZÉSE, A CIVILEK ELLEHETETLENÍTÉSE, AZ LMBTQ-KÖZÖSSÉG ELLENI FELLÉPÉS MIND-MIND PUTYINI MINTA. DE A MÉDIASZABADSÁG BESZÁNTÁSA IS AZ: A FIDESZ MINDJÁRT AZ ELEJÉN LEPUSZTÍTOTTA A MÉDIÁNAK EGY JELENTŐS RÉSZÉT, MERT TUDTA, AHHOZ, HOGY SIKERÜLJENEK A TERVEI, A MÉDIÁNAK VELE EGYÜTT KELL HAZUDNIA.

Szél folytatta a drámázást:

A lényeg az, hogy a senki földjére lavírozta be Magyarországot Orbán Viktor ezzel a pávatánccal. És most, hogy dúl a háború, Putyin megmutatta a saját mélységeit, amitől mindig is tartottunk. De nem mutat jobb képet a keleti nyitás gazdasági hozadéka és az ország kiszolgáltatottsága sem. Ezzel a háborúval hatalmasat fordult a világ – kérdés, hogy a magyarok miként döntenek három hét múlva, melyik utat választjuk. Orbán személyét, politikáját körüllengő bizalmatlanság, Magyarország számára komoly tehertétel és út a semmibe.

Bolond Szél azt is hozzátette: Orbán egy végtelenül hiteltelen politikus.

Az egész világon a plafonon van az infláció, de Szél csak picsog:

Most pörög fel éppen az infláció, mert politikailag a semmibe lavírozta a saját érdekei miatt Orbán Viktor Magyarországot. Csak akkor lesz esélyünk Magyarországot talpra állítani, ha kormányváltás történik.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató