2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dobrev Klári a Facebookon reklámozza, hogy a menekülteknek "segít"

Egyszerűen undorító, amit művel. Naponta osztja a Facebookon, hogy ő a jóságos, aki a háború elől menekülőkön segít.

A kamu jótékonyságát a közösségi oldalon hirdeti, kiszolgáltatott emberek tragédiájából remél politikai hasznot. 

Ezt írja:

„Ahogy állok a jegypénztár mellett, egyszer csak egy vékony hang kéri, hogy segítsek: Varsóban várja az anyukája. Egyedül utazol? – kérdezem a tizenéves, nagyon félénk lányt, akinél egy hátizsák és egy szatyor van. Nem, – feleli – itt van velem Luna és már mutatja is a kis táskát, amiben egy tengerimalac alszik békésen. Három napja indult otthonról, Moldávián keresztül utazott, hogy az anyukájához érjen Varsóba. Apukája meghalt egy éve, a nagyszüleivel élt, anyukája pedig Lengyelországból küldött haza pénzt. És most egy kis hátizsákkal és Lunával indult el a biztonság felé. Az öregek otthon maradtak, ők már nem akarják elhagyni azt a helyet, ahol egész életükben éltek. Kátya még soha nem volt külföldön. Egy lvov (magyarul Lemberg - a szerk.) melletti kisvárosból jött, ez élete első utazása. Bár nagyon fél, a bátorsága erősebb.

Kátyát hazavittem. Egy éjszakát ágyban aludhatott, zuhanyozhatott, főtt ételt evett. Késő este még beültünk az autóba és felmentünk a Citadellához, hogy legyen egy emléke, fényképe erről a csodálatos városról, Budapestről. Reggel utazott tovább.

Én meg itt ülök és bele sem merek gondolni, mit élt át az édesanyja az elmúlt napokban. Alig várom az sms-t ma este, hogy biztonságban megérkezett és együtt vannak. Kátya megmenekült, de mi lesz a többiekkel?”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató