2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Két embert megkéseltek a New York-i MoMa-ban

A két megkéselt férfi a múzeum alkalmazottja, őket a támadás után azonnal kórházba szállították, „várhatóan túlélik”. Ezt már John Miller, a hírszerzési és terrorelhárítási főbiztos helyettese mondta szombat esti sajtótájékoztatóján.Tájékoztatása szerint szombaton délután nem sokkal négy óra után egy férfi belépett a múzeumba, ahova tagságijával próbált bejutni, de nem engedték be, mivel kártyáját az elmúlt napokban érvénytelenítették, miután „az elmúlt napokban két alkalommal is rendbontást követett el a múzeumban”.

Miután nem engedték be, a férfi dühös lett, majd átugrott a recepciós asztalon és megtámadta a múzeum két alkalmazottját, és többször megszúrta őket. A rendőrség most keresi a férfit, aki a leírások szerint egy 60 éves, fekete kabátot és sebészeti maszkot viselő férfi.

A késelőről annyit tudni, hogy a MoMa rendszeres látogatója, aznap pedig azért ment a múzeumba, hogy ott megnézzen egy filmet. Miller elmondása szerint a férfit már keresték a rendőrök két másik, a szombati késelés előtt történt „incidens” miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató