2022. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 386.01
USD : 367.73
Időjárás ikon27°10°

Makizaj Zsiga Dániel karlengetéséről: ebben semmiféle antiszemitizmus nincs

Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc jelöltje egy friss videóban mentegeti az antiszemita botrányba keveredett Z. Kárpát Dánielt.

"A rossz minőségű felvételből, abból a mosolyból nekem úgy tűnik, hogy az nem egy valódi környezet, de természetesen a Jobbik már kiadott erről egy közleményt, amiben mindenkit megnyugtattak, hogy semmiféle antiszemitizmus nincs Z. Kárpát Dánielben" – így mentegette a ma délutáni, élő Facebook-bejelentkezésében Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje a karlengetős botrányba keveredett Z. Kárpát Dánielt, a Jobbik alelnökét, számolt be róla a Magyar Nemzet.

– így mentegette a ma délutáni, élő Facebook-bejelentkezésében (az ominózus részlet 48:35-től hallható) Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje az antiszemita botrányba keveredett Z. Kárpát Dánielt, a Jobbik alelnökét. Hódmezővásárhely polgármestere hozzátette: kíváncsi a felvétel körülményeire.

Mint ahogy azt lapunk is megírta, a Jewish Voice amerikai újság Régi Jobbik, új palackban című írásában antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, nevezetesen Z. Kárpát Dániel és társai pártban betöltött vezető szerepéről írt. Ahogy fogalmaztak, amíg olyan náci karlendítést végző és antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, mint Z. Kárpát Dániel vannak a pártban, addig a Jobbikban jelen van az antiszemita gondolkodás.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy szerinte továbbra sincsenek a Jobbikban nácik és fasiszták, majd kijelentette, hogy az ilyen nézeteket vallókat a Fidesz soraiban kellene keresni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató