2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Makizaj: engem nem törnek meg a kutatások, soha nem vesztettem el választást

Márki-Zay arról beszélt, hogy jó volt magyarnak lenni bárhol a világban, büszkék lehettünk rá, mert a történelem jó oldalán álltunk, de ma, 33 évvel a rendszerváltás után már nem egy nép vagyunk a világ számára, nem emberek milliói, hanem egyetlen arc. Egy ember kisajátított minket 12 éve, elhomályosítva mindent, amit generációk építettek – mondta. Márki-Zay szerint most egy ember viszi vásárra a mi bőrünket a világ szemében.

Márki-Zay szerint Orbán Viktor az aktuális politikai érdekei mentén rombolja a nemzetközi megítélésünket, de itthon is rettenetes bűnöket követett el, éket verve a társadalom tagjai közé, megmérgezve a nép és nemzet szavainkat. Márki-Zay szerint elfogadhatatlan, hogy kettéosztották az országot, és hogy a játéknak még a szabályait is az egyik fél írta és fogadta el, mégis minden magyar kénytelen játszani.

Márki-Zay Péter szerint sosem volt még ennyire egyszerű a választás: bár sokféleképp lehet a narancssárgára szavazni, a szavazólapon csak egy jó választás van: „A Kelettel szemben Európát válasszuk!”

Márki-Zay szerint felmerül a kérdés, hogy le kell-e váltani a magyar történelem bizonyítottan legkorruptabb kormányát, ami gyűlöletpropagandát folytat az állampolgárok ellen, és le kell-e váltani a mindenbe belebukott zsarnokot, ami képtelen megvédeni az országát, és menekül a vitától, egy olyan emberre, aki néha meggondolatlanul fogalmaz és néha a szövetségesei sem értenek vele egyet. Érdemes? – kérdezte.

Hogy a jó végül mindig győz a gonosz felett. Azt mondta, Hódmezővásárhelyen már bebizonyították, hogy nem minden politikus lop. Márki-Zay amúgy hisz Magyarország jövőjében és a csodákban is. Példa: Hódmezővásárhelyen 57 százalékkal győzték le a Fideszt, majd 1,5 év lejáratókampány után is 57 százalékkal győzött, így lett fideszes kétharmadból ellenzéki kétharmad.

Márki-Zay: Engem nem törnek le a közvélemény-kutatási eredmények

Ezt azzal indokolta, hogy még sosem hozták ki győztesnek a kutatások, pedig választást sem veszített még el. Márki-Zay Péter azt kérte, a 3 hét alatt mindenki győzzön meg 3 embert, hogy váltsák le a kormányt, és akkor kétharmaddal nyer az ellenzék.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató