2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Putyin: Az EU nem veszi észre Kijev kegyetlenségét

Az orosz elnök úgy véli, Kijev nem tanúsít komoly hozzáállást a kölcsönösen elfogadható megoldások megtalálásához.

Az Európai Unió vezetése figyelmen kívül hagyta Kijev olyan embertelen bűncselekményét, mint Donyeck központjában egy lakónegyed elleni rakétatámadás – idézte az Index Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amikor megbeszélést folytatott az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel.

A portálon azt írják: a Kreml által kiadott közlemény szerint téma volt a donbaszi köztársaságok védelmét szolgáló „orosz különleges katonai művelet”, valamint a humanitárius szempontok megvitatása, beleértve a civilek evakuálására vonatkozó intézkedéseket is.

„Az orosz elnök kiemelte, hogy

az Európai Unió vezetése, miközben nyilvánosan értékelte a történteket, figyelmen kívül hagyta az ukrán hadsereg embertelen fellépését, amely számos áldozatot követelt a polgári lakosság körében”

– olvasható a Kreml tájékoztatásában. 

Emellett Putyin ismertette alapvető tudnivalókat a folyamatban lévő tárgyalásokról, amelyek célja a megállapodások kidolgozása az orosz követelmények figyelembevételével. „Kijev nem tanúsít komoly hozzáállást a kölcsönösen elfogadható megoldások megtalálásához” – közölte a Kreml.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató